joi, 6 martie 2008

LIMA fara...LIMAN sau Poveste din Lima

Dupa paradisul din Curacao, am ajuns in iad :LIMA ! Daca despre jungla se spune ca este "infernul verde", as putea spune ca Lima este infernul gri.Orasul arata ca dupa razboi, toate casele erau cu parterul terminat iar etajul in curs de construire, dar ,de fapt, lasate in paragina. Murdar ,negru, fara verdeata.Lima se dezvlota numai pe orizontala si arata ca o pleasca mizera de beton. Nu au metrou. Pe sosele e inghesuiala si au foarte putine semafoare.
Banii de hartie si chiar monedele sunt verificate ca nu cumva sa fie false.
In ciuda culorilor tari, casele sunt saracacioase,inghesuite cu gratii la geam si la usi.Hotelul era intr-un cartier mai bunicel. Nici chiar in coafor nu am reusit sa intru decat dupa ce am dat o gramada de dovezi ca nu am intentia sa fur ceva.
Mancarea specifica este CEVICHE peste crud(sau fructe de mare crude) in sos de lamaie.Aici este servit cu alge marine deasupra, boabe de porumb si cartof dulce.
CEntrul orasului .
Oamenii sunt pitici,urati, prost imbracati. La mare cautare erau lustragii. In Lima toata lumea circula cu taxiul, aproape toate sunt Tico, aproape toate sunt distruse, pt ca traficul este periculos si toti fac accidente. Eu am crezut ca mor in prima zi in trafic. Soferii de taxi nu te duc decat in zonele cunoscute de ei. Nu se aventureaza niciodata in alte parti ale orasului, pt ca le e teama ca o sa fie atacati sau pt pur si simplu de frica sa nu se piarda.
MAjoritatea masinilor sunt vechi din '70 ,'60 si polueaza. In autobuze se urca aproape din mers si biletele se cumpara inauntru.
Cel mai frumos loc este cartierul bogat, Miraflores,locul unde a crescut Mario Vargas Llosa.
Este cartierul marginit de plaja, cu restaurante si hoteluri luxoase .

Plaja este  ingusta.
Chiar si la mal apa iti ajunge pana la umeri, si valurile sunt foarte mari. Se face baie ,dar in special vin foarte multi surferi. Singurul parc din Lima este "El parque de los enmorados", au copiat un pic mozaicul lui GAudi. De fapt nu este un parc adevarat,e o sosea cu cativa pomi si cu banci.Din mozaic sunt scrise declaratii de dragoste.
Si iata cartierele marginase ale Limei, fara apa si canalizare,dar cu televizoare.


Un comentariu:

copill spunea...

i want more! tare...tu si tico ce-ati mai ajuns in Lima:)