miercuri, 31 martie 2010

CAMBODGIA 2010

Oamenii din Cambodgia sunt de 1000 de ori mai saraci , dar de 1000 de ori mai cu bun simt decat in vecina Thailanda.
Peisajele sunt de 1000 de ori mai frumoase, locurile de 1000 de ori mai interesante ,iar noi am fost de 1000 de ori mai incantati !
Rezultat final :
Cambodgia : 5000 de puncte !
Thailanda :0!
























7 comentarii:

Razvan Pascu spunea...

Asa se intampla de obicei cu destinatiile turistice care intra in cataloagele turistice de masa, precum Thailanda...

vovo spunea...

Foaaaaaaaaaaaaaaaaarte tare ! Bravo tie Silvio ca ai ajuns pe-acolo,speram sa vedem mai multe de la tine..........ca noi.....nu cred ca ajungem in viata asta pe unde ai ajuns tu.

silvialys spunea...

mersi mai vovolino ! pai eu aici am nevoie de tine ca sa imi scoti pozele pe hartie :) te pup !

dan spunea...

salut.
faine locuri pe unde umblati.
poti sa ma ajuti cu niste info?
pentru luna petrecuta in chile (cu tot cu insule, nebunia din patagonia etc) cam la ce buget ati ajuns pe zi/cap? nu punem la socoteala transportul pana in chile. lonely planetul listeaza chile on a shoestring la 40-50$, dar mie mi se pare cam putin.
aceeasi intrebare pentru thai+cambodgia - cam cat pe zi/basca? multumesc.

Imperator spunea...

Am fost in Cambogia in 2002 cand nu erau prea multi turisti si intr-adevar mi s-a parut mult mai autentica decat Thailanda. Am insa prieteni care au fost recent din Cambogia care s-au plans ca peste tot au fost fraieriti, ca preturile au devenit aberante si peste tot cersetori (nu vazusem in 2002). Si nu sunt package tourist-type. Care e adevarul...?
Btw - uite Cambogia anului 2002, probabil neschimbata (nu prea am poze din Siem Reap care atunci era un oras fara iluminat public si doar cateva restaurante de farangi...
http://imperatortravel.blogspot.com/2009/11/angkor-wat-giuvaerul-din-jungla.html

silvialys spunea...

:) fiecare are adevarul lui !
2002, uau ! fara lumina, si fara turisti :) ce n-as fi dat sa fiu si eu atunci acolo! :)
acum, siam reap e cel mai dezvoltat oras al cambodgiei, mai mult decat capitala.
Preturile ne-au nemultumit si pe noi pt ca ,in dolari fiind ,erau mai mari decat in Thailanda, dar pt orice occidental tot mici sunt. Acum sunt tot felul de hoteluri pt toate bugetele si pt backpackers si pt 5 stele. Si daca te duci la 4, 5 stele si apoi mai iei si excursii organizate, apoi sa stii ca te duc numai in locurile cu cea mai scumpa marfa si cele mai scumpe restaurante. Si diferentele pot sa fie foarte mari intre cum se vinde ceva pe strada si un loc special pt "farangi" :) Asa ca, pot sa spun ca alegerea backpack in cambodgia este cea mai buna. gasesti ieftin si bun. Tara este sigura si poti merge oriunde de capul tau. - noi am inchiriat un enduro si am mers din capitala pana la Siam Reap, apoi pe la toate satucele lacustre si apoi la Kampong Cham pe fluviul Mekong si inapoi in capitala si suntem teferi.

Imperator spunea...

OK, this explains things... Presupun ca Siem Reap si zona a devenit destul de comercial, in timp ce in afara (si zici ca ai bantuit si in afara zonei Siem Reap) presupun ca nu au avut prea multe schimbari...
He, he in 2002 cel mai tare bar era Angkor What ?, erau si hoteluri de 5 stele, majoritatea strazilor nu erau asfaltate (era un pamant rosu superb), iar pe soseaua spre Thailanda (Aranya Prathet) nu erau decat 50 km de asfalt, singurii din toata tara (spre PP nu existau autobuze din cauza lipsei soselei, singura posibilitate era pe vapoare supraincarcate pe marele lac). Pe drumul spre Thai, de doua ori am cazut cu autobuzul in niste cratere si l-am impins toti farangii din autobuz plus satenii din jur... si erau locuri speciale de oprit pentru pipi ca in rest erau mine :)